@matovanco

Hudba ho chytila už ako dieťa. Začínal s gitarou, neskôr premostil aj na iné nástroje. Tiež experimentoval s netradičnými kombináciami nástrojov ako slák s gitarou, trúbka ako „synťák“, či klavír ako „perkusie“.

Rád sa venuje menej známym žánrom hudby, ktoré môžu znieť pre publikum novo a zaujímavo, ako napríklad indie-alternative, indie-post-rock, indie-jazz a pod. V skratke povedané – celá „indie“ scéna je jeho parketou.

Ak sa naskytne možnosť, rád si zahrá na verejnosti a snaží sa zaujať publikum tvorbou hudby priamo na pódiu. Na diváka to môže pôsobiť akoby bol súčasťou vystúpenia, a tak prežije „skutočný“ zážitok tvorenia hudby od začiatku až po koniec. Tento zážitok priniesol Matej Vančo aj počas tretieho ročníka Večera talentov.

Na sociálnych sieťach (najčastejšie Youtube) zdieľa krátke pasáže rôznych typov pesničiek/trackov – buď covery od interpretov, ktorí sa mu páčia a sú niečím zaujímaví, alebo tvorí hudbu z „loopovacej“ stanice naživo.

Hudbe sa venuje len vo voľnom čase a neprofesionálne.

Najväčší vplyv má na neho hudba od nezávislých kapiel, napríklad Birdpen, Archive a Summer Salt. Tieto skupiny sú pre neho základ, ale inšpiruje sa aj inými.

Hudbe sa chce venovať aj naďalej, pretože pri nej relaxuje. Konkrétne plány do budúcna nemá, chce zostať na ceste skúšania zaujímavých hudobných kombinácií.

Nájdete ho na: YoutubeSpotifyItunes