@les.i.more @veronikasekerova.portfolio

KreaARTívec a idea maker, ktorý sa snaží dar kreARTívneho ducha TVORivo využívať a to naparádu nielen pre seba a ako inšpiráciu pre iných, ale i na parádu pre planétu.

Rada sa hrá so slovíčkami, vizuálnym umením od maľby (akryl, akvarel, maľovanie na textil) až po zachytenie fotkou. Je jej blízky konceptuálny štýl umenia a miluje tvoriť ekologicky – udržateľne s dôrazom na hlbšie hodnoty, s ktorými sa dané veci robia. Nebojí sa na veci pozerať s nadšením a z iného uhla a práve v tom tkvie aj podstata jej kreARTivity.

Vyštudovaný andragóg sa v nej nezaprie, keďže učenie nových vecí i zručností ju napĺňa a najmä jej tieto nadobudnuté zručnosti pomáhajú a stávajú sa nástrojom na vytváranie – prototypovanie nových dizajnov a nápadov. Síce sa nepokladá za krajčírku, ani za maliara, fotografa, či dizajnéra v pravom slova zmysle, no vďaka zručnostiam z každej tejto oblasti, často dennodeným piľovaním, využíva vo vyjadrení kreARTívneho ducha. Myslela si, že toto, inak s červeným diplomom vyštudované zameranie na HR – personálny manažment v korporátnom biznise, kde sa hneď po výške skillovala, je pre ňu to pravé. No až dovolenkovanie s dvomi deťmi ukázalo, že i napriek absencii ART odborného vzdelania sa HR na ART každým dňom viac mení (a ako vizuálny kreARTívec má k tomu i vizuálne stvárnenie).

V rámci pozícii TVORcu a dizajnéra značky ↟??? ? ????, na ktorej raste aktuálne pracuje, sa v produktovej a dizajnovej tvorbe nebojí odlíšenia, keďže jej produkty sú originály. Napr. rýchloschnúce mašličky a gumičky ako výsledok upcyklácie pokazených dáždnikov, ručne premaľovávané sono dieťaťa s originálnym textom, ručne maľované RÚŽko teda rúško s dizajnom maľovaných pier s textom „nekašlem na vás“, či originalita v každom jednom ňou navrhnutom a ručne maľovanom dizajne, ktoré je nutné asi skôr vidieť ako o ňom písať. Rolu TVORcu a idea makra rada spája pri vytváraní jedinečných projektov, ktoré sú na prádu nielen pre nás-zvonku, ale i pre planétu, pretože sa v nich ide do hĺbky.

Verí v silu spoluprác a preto vytvorila projekt ??Ť?Ž ?????? ????š ?ÍŤ?? ? ?????, s ktorého názvom sa kreatívne pohrala a ktorého výsledky, ako verí, oslovia nielen potencionálnych zákazníkov, ale i ďalších lokálnych výrobcov, s ktorými rada rozbehne spoluprácu na tému: ako spracovať ich zbytky z výrob, aby sme boli všetci víťazmi z bitky.

V 1. rade je, ale mama, ktorá nemá rada plytvanie, miluje tvorenie a pre svoje deti sa snaží byť vzorom. Zároveň vníma a vidí nevyhnutnosť a potenciál viesť práve deti od útleho veku ku kreatívnemu mysleniu s presahom na hodnoty menej konzumného štýlu života. A práve preto chystá v tejto oblasti viac osvety a vzdelávania a ak sa podarí i s výsledkom v podobe publikácie.