@liviadolezalova

Predstavuje sa ako žena s gitarou, pre ktorú hudba znamená lásku. Skladá piesne a cez ne prehovára k ľuďom.

Lívia začínala hodinami klavíra na základnej umeleckej škole, no ako sama hovorí, vtedy „svet ešte na moje tóny pripravený nebol“. Prelom nastal na hodine náboženstva, kedy kňaz Jožko Drobný priniesol gitaru. Do týždňa kúpili s rodičmi jej prvú vlastnú.

Začiatky pre ňu neboli ťažké. Náročnejšie chvíle nastali, keď spojila spev s gitarou. Lívia sa však nevzdala, ostala hre na gitaru verná a rozvíjala ju. Hudba jej robila radosť, no najviac ju tešilo hranie pred ľuďmi, keď smela odovzdávať kúsok zo seba. Absolvovala niekoľko vystúpení v Hlohovci, Trnave, či Bratislave. Každé vystúpenie ju niečo nové naučilo. Obohatilo ju nielen o skúsenosti, ale predovšetkým o zážitky, na ktoré s úsmevom spomína.

Keď príde múza, píše texty. Píše o tom, čo cíti, čo prežíva, aj keď prechádza smutným obdobím. Takto vznikla pieseň Púšťam ťa, ktorú odpremiérovala 5. mája 2021. Počas leta, keď sa opäť začala tešiť zo života, vydala veselý song Stratená do teba. Chcela ním urobiť dobrú náladu sebe a poslucháčom. Líviin youtube kanál obsahuje ďalšie jej skladby a tie dopĺňajú cover verzie známejších piesní od rôznych interpretov.

Hoci hudba zohráva v jej živote významnú rolu, najdôležitejší sú pre ňu: rodina, priateľ, kamaráti a dobré vzťahy. Chce aj naďalej spievať a hrať. Rada by sa tomu venovala aj profesionálne, ale nie je to ľahké. No všetko ukáže čas.