@valentova_majka

Od malička sa na pódiu cítila ako doma. Majka má 15 rokov a za sebou už niekoľko úspechov. No to najlepšie ju ešte len čaká.

Od mala recitovala pri rôznych príležitostiach a s úspechom sa zúčastňovala aj recitačných súťaží. V deviatich rokoch sa začala venovať spevu a hre na gitaru. Je žiačkou pani učiteľky Jany Andevskej, úspešnej slovenskej hudobníčky a speváčky. Získala víťazstvá vo viacerých ročníkoch speváckych súťaží ako Malokarpatský slávik, Kolárovská lýra, alebo okresných súťaží Hľadá sa nová superstar. Vo finále speváckej súťaže Sanremo Junior 2020 ju za Slovenskú republiku, porotcovia, ako Meky Žbirka, Helena Vondráčková, Lenny, Ondřej Soukup a Lucia Šoralová, vybrali do svetového finále Sanremo Junior 2021. Finále sa uskutočnilo v októbri a predstavili sa na ňom speváci z viac ako 20 krajín sveta. Majka zvíťazila vo svojej kategórii a získala aj cenu poroty.

Okrem interpretácie skladieb známych slovenských a zahraničných autorov Majka skladá už niekoľko rokov aj svoje vlastné piesne. Jej skladba „Rozprestrieť krídla“ postúpila do finále autorskej pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2020 a mohli si ju vypočuť aj poslucháči Trnavského rádia. Pri tvorbe svojich nových skladieb začala spolupracovať aj so svojou sestrou Aničkou, ktorá jej píše zaujímavé texty.

Práve koncert v Cukrovar Pointe bol posledným živým vystúpením pred dlhou pauzou vynútenou covidom.

Tento čas Majka využila na nácvik nových skladieb, na tvorbu niekoľkých ďalších piesní. V tomto období s ňou Mestská televízia Trnava natočila aj reláciu Kultúrna mozaika. Zlepšenie situácie a uvoľnenie opatrení umožnilo Majke aspoň niekoľko vystúpení, ako napríklad v programe na Deň rodiny, alebo v rámci vystúpenia trnavského tanečného štúdia Alegria.

V nedeľu, 5. septembra, Majka vystúpila s kapelou v Kamennom Mlyne na akcii Trnavský piknik.

Na galavečeri v pražskom divadle Hybernia Majka vystúpi s piesňou Anyone od Demi Lovato a zúčastní súťaže víťazov všetkých ročníkov Sanremo Junior CZ/SK.

V školskom roku 2021/2022 ju čakajú prijímacie skúšky na konzervatórium, kam sa hlási na hudobno-dramatický odbor.

Vypočujte si aj skladbu Cukráreň na dlani námestia od Mariky Gombitovej v podaní Majky Valentovej.