V práci psychologička, vo voľnom čase spisovateľka. Siaha do hĺbky, hľadá odpovede a nachádza poéziu.

Katka pochádza z malebného kúpeľného mestečka Rajecké Teplice. Píše už od malička, v podstate odvtedy, čo vie písať. S Trnavou ju však toho spája stále viac. Začínala rodinným románom z prostredia malej farmy, kde hlavná hrdinka súperila so ziskuchtivými a zlomyseľnými protivníkmi. Neskôr pokračovala humornými príbehmi zo školského prostredia a scenármi pre krátkometrážne filmy zamerané predovšetkým na paródiu. Tie spolu so svojou mladšou sestrou aj natáčala.

Počas strednej školy si, aj vďaka vedeniu učiteľky slovenského jazyka a literatúry, vybudovala vzťah k literatúre a začala sa jej aktívne venovať. Inšpiráciu nachádzala nielen medzi predstaviteľmi romantizmu, existencializmu či súčasnej literatúry, ale najmä vo vlastnom prežívaní a v tom, čo ju obklopovalo. Svoje básne prezentovala na podujatiach v Trnave, ale aj Bratislave.

Popri poézii naďalej písala i prózu, pričom sa zúčastňovala literárnych súťaží. Jej lyrizovaná próza Vincent bola ocenená ešte ako nedokončené dielo. Poviedka Asociálna sieť získala cenu v súťaži Krídla Ivana Laučíka.

Na nultom ročníku Večera talentov predstavila básne napísané v karanténe počas prvej vlny pandémie a svoje, ako ich sama nazvala, „žalmy“.

Hoci by v budúcnosti rada vydala svoje diela, v súčasnosti ju naplno zamestnáva práca psychologičky v pomoci onkologickým pacientom.